Ind i fællesskabet


Projektet lukker 1. maj 2019

 

Frivilligcenter Hernings bestyrelse har i samråd med projektmedarbejder Kurt Kleon Jeppesen, besluttet at stoppe projekt IND I FÆLLESSKABET pr. 1. maj 2019.

Beslutningen er taget ud fra en erkendelse af, at vi ikke har nået de resultater, vi ønskede, og at vi heller ikke kan se for os, at det pludselig vil blive anderledes. Det har vist sig vanskeligt at få kontakt til et stort nok antal ensomme ældre, og derfor har det været umuligt at få dannet de grupper af ældre, som var hovedtanken med projektet. Vi har forsøgt os med andre veje, men disse har heller ikke givet de ønskede resultater, så derfor finder vi det mest forsvarligt at lukke projektet ned før tid.

Dog er det vigtigt for os at understrege, at vi fortsætter med de ting, der er sat i gang, blot i vort eget regi. Vi vil fortsat holde kontakten til de ældre, vi er kommet i kontakt med og har hjulpet på den ene eller anden måde, ligesom vi også fortsat vil holde fast i de Fredagsfrokoster, som vi afvikler i Frivilligcentret en gang om måneden. Desuden har nogle af vore frivillige sagt ja til fortsat at besøge de mennesker, der måtte henvende sig til os til en afklarende snak om ønsker og muligheder. På den måde vil vi fortsat forsøge at hjælpe ensomme ældre ind i fællesskabet, blot for nedsat kraft og uden at lave opsøgende arbejde.

Vi siger tak til TrygFonden for støtten. Vi har været glade for at få chancen for at gennemføre projektet, og vi er selvfølgelig ærgerlige over, at resultaterne ikke blev som vi havde drømt om.

Herunder kan du læse mere om, hvad projektets idé har været, ligesom du også kan finde datoerne for de kommende fredagsfrokoster.

Projektet går kort fortalt ud på at hjælpe enlige ældre i eget hjem, som har svært ved at komme hjemmefra. Vi ønsker at hjælpe disse ældre med at blive en del af et fællesskab.

Vi tager ud og besøger borgere til en snak om ønsker om muligheder, og så forsøger vi at hjælpe på den bedst mulige måde.

Det kan enten være ved at hjælpe den ældre borger ind i et eksisterende fællesskab, f.eks. ved at finde en, han/hun kan lære at kende og følges med derhen.

Det kan også være ved at skabe små lokale fællesskaber af ældre, som oplever at være noget for hinanden, mens de mødes om fælles interesser lige der, hvor de bor.

Eller det kan være ved at arrangere sociale sammenkomster, hvor relationer og måske endda venskaber kan opstå ...

Frivilligcentrets projekt for ensomme/enlige ældre er støttet af TrygFonden.

 

En gang om måneden inviterer vi til Fredagsfrokost i Frivilligcenter Herning.

Læs mere om dette tilbud her

Vi gør opmærksom på, at projekt Ind i fællesskabet håndterer personlige oplysninger og kontaktoplysninger ud fra Frivilligcenter Hernings privatlivspolitik. Det betyder, at vi naturligvis kun bruger oplysningerne med det formål at hjælpe den enkelte borger og aldrig videregiver oplysninger uden samtykke. Både projektleder og frivillige er underlagt tavshedspligt, og du har som bruger altid krav på at se, hvad vi har af oplysninger om dig. Du kan læse hele privatlivspolitikken her

Fredensgade 14  •  7400 Herning, Danmark  •  Tlf: 31 57 56 01  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  •  privatlivspolitik