InfoDisplay

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry's standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries, but also the leap into electronic typesetting, remaining essentially unchanged. It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

Læs mere: InfoDisplay

 • Læst: 127

Ændrede retningslinjer ved brug af lokaler

Efter coronakrisen vil der være ændrede retningslinjer for brug af vore lokaler. Hvor længe disse ændringer vil være gældende, kommer an på udviklingen i coronasmitten og myndighedernes anbefalinger. Vi forbeholder os ret til at justere på retninglinjerne undervejs og inviterer til at I spørger, hvis der er noget, I er i tvivl om.

Indtil videre tænker vi følgende om retningslinjerne ved genåbning:

Adgangskrav: Hvis du har de mindste symptomer på at være smittet med Covid-19 - dvs. tør hoste, feber og eller vejrtrækningsbesvær - skal du blive hjemme.
Du skal have været symptomfri i mindst 48 timer, før du må komme i centret.

Afstandskrav: Idet mange af husets brugere er i risikogruppen, fastholder vi indtil videre den oprindelige anbefaling om to meters afstand. Derfor vil vi sætte max-antallet af personer i lokalerne ned, for at dette kan overholdes. Det vil for mange grupper betyde, at kun Mødelokalet og Kantinen er egnede, ligesom det for foreninger med mere end 10 deltagere vil betyde, at I ikke kan være i Frivilligcentrets lokaler endnu. Disse ændringer betyder, at det bliver svært at få plads til alle grupper på de sædvanlige tidspunkter, men vi er klar til at forsøge at hjælpe med at få tingene til at gå op.

Vi forestiller os følgende max-antal personer i lokalerne:
Kantinen: 10 personer; Mødelokalet: 10 personer; Lilla: 5 personer (kun en gruppe om dagen)
Rød: 4 personer; Gul: 2 personer. Det vil være problematisk at have både Gul, Rød og Lilla i brug samtidig, så her vil også kunne være begrænsninger.

Til jer, der har booket lokaler i juni måned: Kontakt venligst kontoret på mal eller telefon og oplys, om I fortsat ønsker at bruge lokalet. Det er vigtigt, at I oplyser, hvor mange personer, I er.

Køkkenerne i Frivilligcentret er lukkede indtil videre. Vi kan ikke sikre ordentlige forhold og tilstrækkelig sikkerhed omkring brug af fælles service. Vi beder jer derfor om selv at medbringe alt mad, drikke og service og tage det med hjem bagefter (engangsservice må smides i vores skraldespande). Man kan heller ikke lige låne et fad eller en kniv i køkkenet, alt skal medbringes hjemmefra. Vi ved ikke, hvor længe disse anderledes regler vil gælde, men det vil tiden vise.

Ved indgangene til lokalerne bliver opsat håndsprit, som SKAL benyttes ved ankomst. Der vil desuden være håndsprit i alle mødelokaler, som bedes benyttet løbende. Samtidig findes der i fællesområderne Rodalon og klude/papirshåndklæder. Når man forlader lokalet (og også gerne, når man ankommer, SKAL man tørre alle overflader (borde, stolerygge, kontakter, dørhåndtage m.m.) af. Samtidig skal der luftes grundigt ud før og efter ophold i lokalet.

Brug af husets toiletter vil blive underlagt strenge krav om rengøring før og efter brug. Disse krav SKAL overholdes, og brug af toiletter skal begrænses mest muligt.

Vi iværksætter selv øget rengøring, især på toiletter og på håndtag, stikkontakter og andre kontaktflader, men det er afgørende, at alle der kommer i huset også gør en ekstra indsats.

Vi håber, at I trods alle disse forholdsregler har mod og gejst til at fortsætte jeres frivillige arbejde, selvom vilkårene virker barske. Vi har iværksat restriktionerne for at beskytte jer, husets brugere og vores egne medarbejdere og frivillige. Vi håber, at vi hurtigt må lempe på nogle af forholdsreglerne, og skal nok meddele mere herom løbende. Som sagt kan tingene se anderledes ud, allerede før vi åbner igen.

 • Læst: 154

Frivilligt Forår

FRIVILLIGT FORÅR ER   FrivilligtForaar Logo Trans SORTtxt

    
Anerkendelse
Synlighed
Motivation
Og gode historier


- Et samarbejde mellem Frivilligcenter Herning, Herning Idrætsråd, Kulturelt Samråd og Herning Bibliotek

 

FRIVILLIGT FORÅR er en organisering, der har som mål at hjælpe foreninger med at fastholde og hverve frivillige. Tanken er at sætte fokus på værdien i at være frivillig (glæden ved at give, det meningsfulde ejerskab, det begejstrende fællesskab, følelsen af at virke i verden og blive til nogen). På tværs af frivillige foreninger fra forskellige områder ønsker vi at skabe en fælles begejstring over, hvad frivillighed er værd for både giver og modtager. Ved at sætte spotlight på de gode historier og give foreningerne redskaber (frivilligstrategi, kurser, video-hjælp, fælles platform, inspiration og sparring) til at fastholde eksisterende og hverve nye frivillige. Vi lægger ud nu med en kampagne som starter i efteråret 2019 og slutter med et stort event i foråret 2020, hvor foreninger og frivillige mødes til workshop, spisning og foredrag. Tanken er, at der i de kommende år skal bygges videre på det fundament, vi har lagt.
Frivilligt Forår er skabt i samarbejde mellem Kulturelt Samråd Herning, Herning Idrætsråd, Herning Bibliotekerne og Frivilligcenter Herning.

FORTÆL DE GODE HISTORIER FRA DIT LIV SOM FRIVILLIG – til inspiration for andre …

VIL DU GERNE VÆRE FRIVILLIG – ELLER VIL DU BARE GERNE HØRE MERE – SÅ KONTAKT
Frivilligcenter Herning … telefon 5216 7976 – mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Frivillige, fælleskaber, inspiration

Læs mere: Frivilligt Forår

 • Læst: 1634

Telefonsmilet

telefonsmilet 1

Telefonsmilet er et nyt initiativ fra Frivilligcenter Herning. 

Mange mennesker oplever i disse dage at være afskåret fra kontakt med andre.
Hvis man ikke har nogen at snakke med om det, kan det være rigtig svært.

Med initiativet TELEFONSMILET ønsker Frivilligcenter Herning at give mulighed for at få et smil gennem telefonen og en god snak med et medmenneske.

Har du lyst til at blive ringet op af et venligt menneske til en hyggesnak om løst og fast et par gange om ugen - eller vil du gerne være en af dem, der ringer til andre med et smil i stemmen og lyser op i deres hverdag - så kontakt os her.

Det kan også være, du foretrækker at skrive sammen med en, enten på mail eller sms. Så er det helt sikkert også en mulighed.

Skriv en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - eller ring til os på 5216 7976. Vi er lettest at træffe på telefonen på hverdage mellem 9 og 15. 
Vi giver naturligvis ikke dine oplysninger videre til andre, end dem du skal kontakte eller kontaktes af.

Læs mere: Telefonsmilet

 • Læst: 564

Artikelserie - portrætter af frivillige ildsjæle i Herning Kommune

Artikelserie om frivillige ildsjæle

Frivilligcenter Herning vil med denne artikelserie sætte fokus på nogle af de mange frivillige ildsjæle, der findes rundt omkring i vore medlemsforeninger. Vidt forskellige mennesker, der hver især brænder for det, de laver - til gavn og glæde for både sig selv og andre.

Artiklerne skrives af et par dygtige frivillige journalister. Vi håber, artiklerne kan være med til at synliggøre de forskellige foreningers gode arbejde. - og måske inspirere dig til selv at gå ind i en lignende opgave.

God læselyst
Frivilligcenter Herning 

Klik på den artikel, du vil læse herunder

 • Jørgen Berndtsen

  Motivation kommer ikke af sig selv

  Hjerteforeningen

 • Interview med Leo Lund-Jensen

  Interview med Leo Lund-Jensen

  Dansk Folkehjælp

 • Frivillig i Headspace Herning

  Interview med Jane Hessellund, Headspace

  Headspace, Frivillig, Herning, unge

 • Gigt kan ikke kureres, men mange kan få det bedre, hvis de får den rette behandling

  Gigtforeningen

 • Birgit Hesselvig

  Det kan være en forfærdelig oplevelsen, at indbrudstyve har gennemrodet dit hjem

  Offerrådgivningen

 • Interview med Bent Ole Nielsen fra DH Herning

  Der skal være plads til os alle

  DH Herning Der skal være plads til os alle

Oversigt over alle portrætartiklerne

Læs mere: Artikelserie - portrætter af frivillige ildsjæle i Herning Kommune

 • Læst: 2999

Fredensgade 14  •  7400 Herning, Danmark  •  Tlf: 31 57 56 01  • Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  •  privatlivspolitik