Folkekirkens Familiestøtte

Mange børn og unge trives ikke

  • 28% af børn og unge har søvnproblemer
  • 27% af børn og unge har hovedpine ugentligt
  • 35% af unge kvinder på 19 år har været til psykolog og føler sig ofte bekymrede eller angste (SFI 2014)

Det er blot resultaterne af en enkelt undersøgelse. Men statistikkerne og utallige undersøgelser taler deres tydelige sprog. Ensomme unge, usikkerhed om forældrerollen og et skærmforbrug, der suger nærvær ud af familien. Udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen. Forventningspres, Børn der ikke vil i skole. Teenagepiger, der ikke føler sig gode nok. Børn, der har svært ved at være en del af et fællesskab osv. Vi er sat i verden for at være med til at ændre den udvikling.

Mange børnefamilier er hårdt pressede i dag. Men med lidt støtte på det rigtige tidspunkt kan de fleste få hverdagen på rette spor igen. Så mens kommunerne tager sig at de familier, som har alvorlige problemer, så tilbyder vi sparring og forløb til børnefamilier, som har mindre udfordringer, men som kan gå ud over familiens trivsel på sigt.

Vi støtter forældre

Det kan være svært at være forælder i dag, fordi tidligere tiders faste familiemønstre er opbrudt, og det er nu op til den enkelte at definere, hvad der er vigtigt i deres familie. Noget, der tidligere var givet. Og derfor er der brug for, at forældre får fokus på at tage aktivt stilling til, hvilke værdier, de ønsker at give videre til deres børn, og hvordan det så gøres i praksis.

En undersøgelse foretaget af Gallup for Børne- og Socialministeriet i 2018 viser, at 56% af forældre er i tvivl om opdragelse mindst én gang om måneden. 11% er i tvivl dagligt.

Forældre er afgørende for børns trivsel og udvikling, og derfor har vi fokus på at bakke forældre op i at skabe gode rammer og relationer i familien ud fra forældrenes ønsker.

Vi kommer ikke og fortæller, hvad der er rigtigt og forkert, for det afhænger af den enkelte familie. Men vi stiller de spørgsmål, der får familien til at træffe bevidste valg, og vi hjælper dem med at føre dem ud i livet.

En del af Folkekirken

Kirken har historisk tradition for at hjælpe mennesker, der har det svært og i en periode har brug for hjælp. Det er en del af kirkens DNA. Kirken vil gerne tage ansvar og spille en aktiv rolle i civilsamfundet, Det er næstekærlighed i praksis.

Samtidig er folkekirken med sine 2400 sogne tilstede overalt i landet, og det giver mulighed for at vi kan tilbyde forældre støtte og sparring mange steder, alt efter provstiudvalgenes beslutning om deltagelse. Derfor er Folkekirkens Familiestøtte en del af Folkekirken.

Kontakt

  • Mette Witt Jensen og Dorthe Anna Wies
  • 23827873 og 23824077
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
Folkekirkens Familiestøtte

Fredensgade 14  •  7400 Herning, Danmark  •  Tlf: 31 57 56 01  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.  •  privatlivspolitik